top of page

Oedeemtherapie

massage

Middels manuele lymfdrainage (MLD), een speciale massagetechniek, zorgt de oedeemtherapeut ervoor dat het lymfestelsel wordt aangezet tot en geholpen in zijn functioneren waardoor het vocht beter afgevoerd wordt. Hierdoor nemen klachten zoals pijn en stijfheid af en neemt de functionaliteit van zowel het desbetreffende lichaamsdeel als het algemeen dagelijks leven toe.

In aanvulling op de behandeling kan compressietherapie (het aanbrengen van zwachtels of elastische kousen) of lymftaping gebruikt worden. Daarnaast adviseert de therapeut u hoe u zelf de afvoer van lymfevocht kunt bevorderen middels bepaalde oefeningen.

Een oedeem is een vochtophoping in een lichaamsdeel. Dit oedeem is vaak het gevolg van een niet goed functionerend lymfestelsel. Er blijft vocht achter in het weefsel door het verstoorde evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht. Dit leidt tot klachten als pijn en stijfheid. Een oedeem op de benen, armen of een ander lichaamsdeel is snel verholpen met een behandeling bij Fysio Schepers.

Bij Fysio Schepers zijn enkel gespecialiseerde oedeemtherapeuten werkzaam die u graag helpen. Er staat een team van ervaren therapeuten klaar om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 045 575 07 22 (Voerendaal) of 045 544 18 17 (Simpelveld). U kunt ook een Whatsapp-bericht sturen of een bericht achterlaten in het contactformulier. We staan u graag snel te woord.

bottom of page